Voluntariatul – o școală altfel!

By octombrie 2, 2017Blog, Studentie

 

Cu toții ne dorim să ajungem cât mai sus, să ne atingem țelurile și să ne împlinim visele. Poate vă întrebați cu ce v-ar putea ajuta voluntariatul în acest sens! Vă spunem noi!

În primul rând intrați într-o comunitate nouă, cu aceleași valori ca ale voastre și legați prietenii de durată cu oameni frumoși. Momentele petrecute împreună, lucrând cot la cot, vă vor apropia și vă vor face să vă deschideți sufletele și să fiți implicați la maximum în atingerea obiectivului vostru. Important este să oferiți din timpul vostru și să fiți sinceri cu ceea ce vă doriți.

Dacă tot am adus vorba de obiective, voluntariatul vă ajută să vă dezvoltați, luând responsabilități, făcând greșeli și învățând din ele. Este mediul cel mai potrivit pentru a face încercări, pentru a lua inițiativă și a lua parte la aventuri care să vă provoace,  a vă asuma riscuri și a ”gândi în afara cutiei” (think outside the box!).

Totodată, vă veți cunoaște mai bine pe voi înșivă, abilitățile și calitățile voastre, vă veți cunoaște și depăși limitele, veți descoperi lucruri noi și interesante despre voi pe care nu le știați și veți căpăta astfel o încredere și o mândrie pentru lucrurile pe care ați reușit să le faceți și pe care le-ați învățat.

Fiind un cadru de învățare, voluntariatul vă este util chiar și în plan profesional. Implicându-vă în activități și în proiecte, veți dobândi anumite cunoștințe care vă vor fi de folos pe viitor și la rândul vostru puteți ajunge de la rolul de învățăcel, la cel de mentor, coordonând, instruind și ajutându-i pe alții asemenea vouă să ajungă unde ați ajuns și voi.

Voluntariatul înseamnă mai mult decât o simplă activitate, este un complex de provocări, trăiri, sentimente, greșeli și reușite, planuri și oameni valoroși, acolo unde ”eu” devine ”noi”!

Lasă un răspuns