Rusia- Țară a contrastelor

By ianuarie 13, 2018Turism

Rusia, țară a contrastelor!

O atracție inedită cu o istorie nemaiîntalnită.

          Rusia, prin fauna și flora vastă, relieful combinat cu munții  masivi și iernile grele, cu plajele splendide și climatul blând, cu istoria marcantă și artă stufoasă în importanță și cantitate, cu orașele de o arhitectură de invidiat, mai degrabă ar putea fi numită un continent decât o țară. 

         Putem spune cu certitudine că această țară e un „ Must” în ceea ce privește preferințele voastre în materie de vacanțe, așa că nu uitați să o treceți pe lista în următoarele voastre escapade! 

         Iată și câteva motive pentru a vă îndrăgosti de „ Mama Rusie”:

1.Soci- locul unde au avut loc Jocurile Olimpice de iarnă din 2014

       Capitala neoficială a Rivierei Caucaziene, Soci este cea mai importantă stațiune balneară și de agrement din Rusia. Pentru  câteva zile poți avea șansa de a locui în vila somptuoasă, cu vedere la mare, ce a aparținut lui Stalin, să vizitezi locații precum Parcul Dendrariu, Delfinariul sau Teatrul din Soci. Pentru  amatorii de distracții poți alege varianta alternativă de a face ski nautic, scufundări sau plimbări cu barcă. 

Castelul Swallow

2.Valiky Novogorod

            Călătorind până în Nordul îndepărtat al Rusiei vei afla că pretinsul loc de naștere al acestei țări este localitatea fondată încă din secolul al X-lea, fiind un izvor de atracții turistice, precum: Catedrala Sf. Sofia și Turnul Clopotului cu cel mai vechi turn din lume. Dar totuși! Să nu uităm de Fântâna Hanseatic a cărei legendă spune că fântâna înapoiază 1000 de ruble pentru fiecare rublă aruncată în ea. Legendă sau nu, Valiky este o frumusețe rară!  

Catedrala Sfânta Sofia și Turnul Clopotului

3.Vladivostok

           Haideți să facem și o călătorie pe calea ferată Trans-siberiană, unde la capăt de linie se află orașul Vladivostok. La un pas de Coreea de Nord și China, această locație prezintă atracții culturale, muzee, teatre, parcuri încântătoare, precum Minny Gorodok care a fost cândva baza militară și grandioasa piață Admiralsky Skver ce include un Muzeu dedicat unui submarin. 

Podul Vladivostok

4.Irkutsk

         Haideți să o cunoaștem și pe Miss Popularitate căii ferate Transsiberiene: Irkutsk, capitala de fapt a Siberiei Răsăritene! Pendulat de case de lemn artistic decorate și bulevarde mari, la doar 45 de km distanță se află Lacul Baikal. Irkutsk a fost scena unor conflicte sângeroase între facțiunile rusești în diferite revoluții, fiind totodată și loc de refugiu pentru intelectuali, artiști și personalități. Nu îți rata șansa unică de a te refugia și tu în acest oraș! 

Biserica Sfânta Treime

5.Moscova

         Desigur că cea mai bună atracție este păstrată pentru sfârșit! Capitala Rusiei rămâne cel mai important oraș al ei, atât din motive politice, cât și pentru monumentele istorice și moștenirea culturală. Această este locul de naștere a celor trei mari obiective turistice al acestei țări: Kremlinul și Piața Roșie, în mijlocul căreia tronează Biserica Sfântul Vasile. Este totodată și o etichetă pentru vremea Comunismului, prin statuile lui Lenin și Stalin. 

Catedrala Sfântul Vasile

          O bucată  din puzzle a fost pusă pe masă, dar pentru întregirea lui ne trebuie încă alte sute de piese! Lista atracțiilor este lungă și nu se oprește aici de aceea vă sugerăm să o completați voi.

Lasă un răspuns