Proiect de tradiție ECOTUR, „Responsabilitate Ecologică în Școli – Prahova”, susținut de OMV PETROM, își propune educarea în spirit eco-civic a elevilor din ciclul primar și gimnazial, pentru a forma o atitudine responsabilă față de menținerea și îmbunătățirea calității mediului înconjurător.

Aflat la ce-a de-a VI-a ediție în anul 2016, RES-Prahova a reușit în fiecare an să se dezvolte și să aducă un plus de valoare, astfel că a ajuns la un număr de 550 de elevi în 16 școli din județul Prahova.

În speranța de a-i încuraja pe elevi să fie mai responsabili cu mediul înconjurător, prin acest proiect urmărește formarea unui comportament conștient din punct de vedere ecologic și fixarea acestui tip de conduită încă de la o vârstă fragedă, informațiile primite de către elevi având cel mai mare impact asupra lor.

Pentru ediția de anul acesta ne propunem să lucrăm cu alți 200 de elevi și să realizăm următoarele activități: instruirea formală și non-formală a elevilor cu privire la grija pentru mediul înconjurător, realizarea de plantări, ecologizări în spaţii deschise și ”Meniul Eco” – activitate prin intermediul căreia elevii vor învăța cum să-și formeze un regim de viață sănătos, acordând astfel o importanță mai mare protejării mediului știind că acele alimente sănătoase cresc în natură. Toate aceste activități sunt facilitate de voluntarii ECOTUR și de OMV PETROM.

La edițiile anterioare, comunele participante în cadrul acestui proiect au fost: Telega, Scorțeni, Cocorăștii Mislii, Iordăcheanu, Cărbunești, Păcureți, Provița de Jos și Poiana Câmpina, urmând ca în această ediție proiectul ”Responsabilitate Ecologică în Școli – Prahova” să se desfășoare în municipiul Câmpina și comuna Găgeni.

În acest fel, proiectul „Responsabilitate Ecologică în Școli – Prahova” pregătește generațiile următoare, în dorința de a le face mai sensibile față de natură, mai dinamice și mai responsabile în ceea ce privește gestionarea problemelor de mediu.