Ecodrumeții

ECOTUR susţine studenţii în procesul de formare profesională, oferindu-le posibilitatea de a aplica pentru stagii de practică în unităţi de turism de prestigiu.

În cele 7 ediţii desfăşurate, ECOTUR a demonstrat că este alaturi de studenţi, oferindu-le posibilitatea de a acumula experienţa şi competenţele necesare pentru a deveni angajaţi valoroşi în cadrul unităţilor de turism care activează în România. De-a lungul timpului, prin proiectul nostru am reuşit să oferim studenţilor peste 700 de locuri de practică, aplicând studenţi atât din cadrul Academiei de Studii Economice cât şi de la Universitatea din Bucureşti.

Proiectul se dovedeşte a fi un real succes reuşind să atragă de la an la an  noi companii de prestigiu în portofoliul participanţilor. Asupra mediului universitar, acesta are ca efect încurajarea învăţământului profesional şi contribuie la creşterea nivelului de calificare profesională în turism, prin dezvoltarea de activităţi de formare orientate către studenţi. Astfel, ECOTUR încurajează dialogul între potenţiali angajatori și studenți, fapt ce se concretizează în special prin conferinţa ce promovează proiectul.