Bec cu bec se face întuneric!

Proiectul își propune promovarea evenimentului internațional Ora Pământului și responsabilizarea stundeților în ceea ce privește consumul de energie electrică.

Cu această ocazie, în fiecare an, ne dorim să facem cunoscut evenimentul în rândul studenților și să îi convingem să renunțe la folosirea curentului electric pentru o oră. Pentru a ne asigura de acest lucru, dar și pentru a fixa în memoria lor acest eveniment și scopul lui, pe data de 28 martie, de la ora 20:30, organizăm activități plăcute în aer liber, care să le reamintească de faptul că putem petrece momente plăcute și departe de tehnologie.

Fie că este vorba de o seara de folk și cântece la chitară, scurtmetraje vizionate cu ajutorul energiei generate de biciclete sau alte activități ale edițiilor viitoare, ne dorim ca seara petrecută alături de ECOTUR să devină un moment de conștientizare al efectului pe care reducerea consumului de energie la nivel individual îl poate avea la nivel macro.
Iar în acest fel, în fiecare zi, cu acest gând vor introduce obiceiuri responsabile în acțiunile lor, cum ar fi simplul fapt de a stinge lumina când părăsești o cameră.