EcoStudent Camp

Proiectul îşi propune crearea unui comportament eco-civic în rândul a 60 de membri ai ONGs-urilor din România, privind educaţia ecologică.

EcoStudent Camp este construit în jurul a patru concepte cheie: voluntariat, diversitate, participare activă și activități de învățare non-formală. Urmărind aceste axe de dezvoltare, ECOTUR urmărește conştientizarea importanţei protejării mediului încojurător prin realizarea unor activităţi cu caracter ecologic ce vor avea ca scop motivarea studenţilor de a se implica ulterior în acţiuni similare.

Seminariile și atelierele ce vor avea loc în tabără surprind teme variate, de la managementul de proiect până la ecologia ca sursă de rezolvare a problemelor, pentru a contribui la dezvoltarea capacităţii tinerilor de a transmite si promova acţiunile cu caracter ecologic.

Membrii ECOTUR vor asigura condițiile necesare creării unei comunități de 180 de studenţi din România, în vederea dezvoltării unei relaţii bazate pe cooperare şi schimb reciproc de informaţii.

Prima ediţie a proiectului este finanţată de Ministerului Tineretului şi Sportului, prin câştigarea Concursului Naţional de Proiecte de Tineret.