Muscel, un deal împădurit

By aprilie 27, 2018Blog, Ecologie

  Muscel, un deal împădurit

                 O nouă zi, o nouă aventură a ECOTUR-iştilor. De această dată ‘’X-ul’’ de pe hartă a fost Dealul Muscel  de lângă Municipiul Câmpina, pe care voluntarii au dorit să îl împădurească cu ajutorul elevilor de clasa a IV-a de la şcolile :‘’Alexandru Ioan Cuza’’ şi Bogdan Petriceicu Haşdeu’’. Plantarea a vizat în principal familiarizarea elevilor cu ceea ce înseamnă munca în echipă şi dezvoltarea empatiei faţă de natură, dar şi marcarea Centenarului deoarece, simbolic, au fost plantaţi o sută de puieţi.

                Ajungând pe Dealul Muscel, voluntarii au început să inspecteze terenul şi puieţii. În cadrul acestei activităţi s-au plantat puieţi de frasin şi puieţi de salcâm. Monotonia şi plictiseala au dispărut într-o clipă atunci când au apărut elevii. Curioşi din fire au început să pună o sumedenie de întrebări şi erau nerăbdători să înceapă plantarea, dar ca orice sportiv adevărat, a trebuit mai întâi să facem încălzirea. 

                   După înviorarea prin gimnastică, a început efectiv plantarea. Elevii, cu un simţ de răspundere deosebit şi foarte ambiţioşi, au făcut faţă cu brio terenului accidentat şi puieţilor care erau mai înalţi decât ei. 

                    În cele din urmă, cu sprijinul Primăriei Câmpina, al Ocolului Silvic, cu implicarea activă a elevilor şi cu dorinţa ECOTUR şi a sponsorului OMV-Petrom, o parte din Dealul Muscel a fost împădurită. La finalul activităţii, elevii au fost răsplătiţi cu diplome şi dulciuri.

 

Lasă un răspuns