ECOTURiştii la Câmpina Open MTB

By august 25, 2017Stiri

    Voluntarii Clubului de Turism şi Ecologie ECOTUR, în colaborare cu Romanian Angel Appeal, au fost în municipiul Câmpina pentru a informa voluntarii evenimentului Câmpina Open MTB despre ecologie.

 

  Astfel, în cadrul acestei informări, participanţii au avut ocazia să afle câteva informaţii utile despre ecologie, cum ar fi: cum ne afectează poluarea,  ce presupune colectarea selectivă și care sunt cei trei “R” (Reduce, Refoloseşte, Reciclează), precum și beneficiile reciclării, impactul şi rezultatele acesteia, plus câteva sfaturi pentru un comportament ecologic.

    Persoanele prezente, fiind dornice de a afla informaţii suplimentare despre ecologie de la noi, au pus întrebări, iar atmosfera a devenit rapid prietenească, chiar familială.

    La încheierea prezentării realizate de ecoturişti şi a sesiunii de întrebări, voluntarii au pornit cu entuziasm să realizeze ecologizarea propusă pe dealurile Prahovene din preajma municipiului Câmpina, având un bagaj de cunoştinţe noi, pe care l-au dobândit participând la această frumoasă dezbatere pe tema ecologiei.

    Colaborarea dintre Clubul de Turism şi Ecologie ECOTUR şi Romanian Angel Appeal nu se opreşte aici, următoarea activitate fiind un atelier de reciclare.

   

  Competiția Câmpina Open MTB nu este la prima ediţie (detalii puteți găsi accesând site-ul 2017.campina-mtb.ro/), aşa că unii dintre participanţi ştiau la ce să se aştepte și au împărtășit la sfârșit câteva impresii din experiențele lor. Aceștia au fost interesați mai ales de reciclare, fapt pentru care a fost un subiect adânc discutat. Conversația ulterioară s-a învârtit în jurul  modalităților prin care noi putem să colectăm selectiv, iar în final am concluzionat că toţi trebuie să participăm la selectarea deşeurilor, astfel încât să demonstrăm că am adoptat comportamentul ecologic.

      Sperăm că am reușit să transmitem din cunoștințele noastre și din pasiunea noastră pentru ecologie pentru că, până la urmă, cel mai important pion al ecologiei suntem noi oamenii și mai precis, modul în care tratăm mediul în care trăim. Pentru noi a fost o adevărată plăcere să colaborăm cu Romanian Angel Appeal, iar mai mult decât atât, suntem încântaţi de bucuria cu care am fost primiţi.

Lasă un răspuns