Fast-food VS Mediului înconjurător

”Dacă nu ești atât de preocupat de sănătatea ta, măcar gândește-te la planetă!”

Fast Food VS Mediul Înconjurător
Cercetătorii au studiat consumul a 15 grupuri de alimente diferite pentru a vedea rezultate
diferite pentru sănătate și mediu. Alegerile alimentare mai sănătoase și durabile pot preveni
degradarea mediului.

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că alimentele nesănătoase sunt dăunătoare pentru mediu.
Natura fast-food-ului este însăși nesănătoasă. A apărut ca o necesitate pentru că ducem
vieți rapide și ocupate.

Poate vă întrebați cum Fast Food VS Mediul Înconjurător ne afectează viața zilnică!

Consumul de mâncare nesănătoasă amenință mediul în atât de multe moduri încât este posibil
să nu fim conștienți. Transportul , ambalarea și emisiile de compuși organici volatili
(COV) în timpul preparării fast-food-urilor, împreună cu procentul ridicat de deșeuri implicate în
mâncarea nedorită, sunt prea mari pentru a fi ignorate.

Producția de alimente contribuie, de exemplu, la schimbările climatice , eutrofizare și ploi
acide , precum și la epuizarea biodiversității. Este, de asemenea, o scurgere considerabilă a
altor resurse, cum ar fi nutrienții, suprafața terenului, energia și apa.

Ce probleme de mediu apar din producția de alimente:

  • Utilizarea apei și poluarea apei. Mâncarea în creștere necesită multă apă.
  • Emisii de gaze de seră.
  • Poluanți și contaminări de mediu.
  • Epuizarea resurselor naturale.
Creșterea fast-food-ului este unul dintre principalii vinovați ai epidemiei de obezitate, diabet,
boli de inimă și alte boli grave ale lumii moderne. Nu numai că fast-food-ul ne distruge
sănătatea, ci ne ucide încet, accelerând schimbările climatice.

Industria alimentelor fast-food ar putea avea un efect dăunător asupra încălzirii globale ,
potrivit unui nou raport al FAIRR (Animal Risk Investment and Return – FAIRR). Având în
vedere dependența sa mare de resursele naturale, cum ar fi apa , terenurile și hrana pentru
animale, agricultura animală implicată în crearea produselor de tip fast-food contribuie
considerabil la problemele de mediu.

Raportul de la FAIRR a identificat trei moduri cheie în care industria alimentară rapidă
dăunează mediului: utilizarea terenurilor, consumul de apă și emisia de gaze cu efect de seră
(GES) . Fermele de carne și lactate sunt cel mai mare factor din spatele schimbării
modului în care terenul este utilizat la nivel global , determinând deseori despăduririle și
deturnând resursele de alte nevoi valoroase. Între timp, se estimează că industria utilizează
până la 10% din fluxurile globale de apă.

Alimentele care au cel mai mic impact ecologic includ cerealele integrale, nuci,
legume, fructe, leguminoase și ulei de măsline – toate alimentele asociate cu rezultate
îmbunătățite pentru sănătate.

Pe de altă parte, alimentele cu impact negativ asupra mediului includ carnea roșie,
procesate sau altfel. Acestea sunt, de asemenea, alimente care duc la mai multe condiții de
sănătate și riscuri.

Acum, știind toate aceste informații despre industria fast-food, Ecotur vă invită să urmați câțiva
pași pentru a diminua această problemă care afectează atât sănătatea noastră cât și a planetei
noastre.

  • Mănâncă mai multe plante. Să ne concentrăm pe legume, fasole și nuci.
  • Mănâncă o varietate de alimente. Este vorba despre extinderea orizonturilor noastre gustative.
  • Mai puține alimente ”contaminate”.
  • Moderați-vă carnea.
  • Cumpărați alimente care îndeplinesc un standard certificat credibil.
  • Consumați mai puține alimente bogate în grăsimi, sare și zahăr.
Să recapitulăm:

Planifică. Nu există o modalitate mai bună de a face față poftelor decât de a vă planifica
mesele și gustările din timp.

  • Mănâncă grăsimi sănătoase.
  • Mănâncă suficiente proteine.
  • Încercați fructe.
  • Gândiți-vă diferit la mâncarea nedorită.
  • Concentrați-vă pe adăugarea de alimente sănătoase.

Lasă un răspuns