Turismul intern sau turismul în afara granițelor?

By februarie 3, 2018Blog, Turism

Turismul intern sau turismul în afara granițelor?

                Turismul în România este extrem de complex, aici întâlnim toate tipurile de turism, de la cel de agrement până la cel religios. Țara noastră a fost înzestrată cu o natură diversificată și cu forme de relief care pot încânta privirile oricărui turist, avem munte, avem delta și avem și o istorie cât se poate de bogată. Fiind turist în țară te poți bucura de prețuri relativ mici, de servicii bune și de plăcerea de a vorbi limba maternă, aceste lucruri ar trebui să fie convingătoare pentru cei care își apreciază țara și doresc o vacanță departe de necunoscut.

                  În schimb turismul în afara țării, poate oferi o diversitate foarte mare. Odată cu globalizarea din ce în ce mai accelerată, se poate ajunge în aproape orice loc al lumii fără niciun fel de probleme. 


            Alegem să ne bucurăm de călătorii doar în interiorul graniței din diferite motive, după cum urmează:

            Primul motiv ar fi că zilele noastre libere sunt într-un număr mic și alegem să le petrecem de cele mai multe ori pe litoralul Mării Negre sau în diferitele pensiuni din Munții Carpați, zonele cele mai vizitate din țară. În principal oamenii au fost mulțumiți de condiții și aleg ca în anul următor să se întoarcă la același mediu,  unde au cunoștință de toate detaliile și unde au siguranță în relaxare. 

            Și de aici un alt motiv, frica de necunoscut. Dacă ne facem puțin curaj, putem dărâma ușor barierele și prejudecățile din afara graniței și vom afla că fiecare țară este extrem de interesantă, iar diferențele culturale sunt sarea şi piperul unei experienţe culturale dintr-o călătorie. Iar dacă avem măcar un sfert din curajul lui Fernando Magellan, prima persoană care a călătorit în jurul lumii, ne putem întoarce acasă cu o experință adâncă asupra perspectivei de viață.

            Putem alege să descoperim lumea chiar dacă distanța, venitul, o limbă străină sau alți factori ne stau în cale, totul e de fapt foarte simplu dacă vei călători cu spiritul unui cetățean universal, singură condiţie este SĂ VREI! 

             Toți ne dorim să vedem în realitate lucruri despre care am citit sau pe care le-am văzut la televizor: să vizităm Castelul lui Harry Potter, să descoperim eleganța Franței, cultura Indiei, Piramidele din Egipt sau zonele naturale din Indonezia, Madagascar. Trebuie doar să începi de undeva,  poate nu ajungi din prima în Cuba, dar poți începe cu împrejurimile. Lumea este largă, iar opțiuni tentante sunt cu miile, iar viața este scurtă. Tot ce contează este să îți creezi un plan ideal de călătorit şi să-ţi calculezi bine costurile de călătorie şi poţi ajunge chiar şi în cele mai luxoase locuri din lume chiar dacă ai un salariu mediu și timp limitat.

              De aceea turismul ne ajută să ne menținem în formă, atât fizic cât și psihic, este cel mai mare producător de amintiri. Diferența dintre turismul internațional și cel intern este faptul că poți cunoaște medii și culturi noi, iar acest lucru de ajută să progresăm cât mai mult. 

                   În concluzie putem spune că oricare ar fi forma de turism pe care o alegem trebuie să dăm dovadă de un comportament etic vis-a-vis de comunitatea care ne găzduiește și față de toate aspectele cultural-religioase pe care aceasta le prețuiește.

Lasă un răspuns