Canada-Țara celor mai multe lacuri

By decembrie 30, 2017Blog, Turism

 

La pas prin țara celor mai multe lacuri

     Visul canadian este ceva mai discret decât cel american, însă fascinează în fiecare an mii de oameni. Chiar dacă din păcate nu am avut șansa de a ajunge până acolo, zi de zi sper că voi avea această ocazie de a ajunge în Canada, să o vizitez și să imortalizez toate peisajele ce efectiv te lasă fără suflare, precum aceasta:

Lacul Louise, Alberta

     De ce Canada?

Pentru că este o țară imensă, fiind a doua din lume după suprafață și nu duce lipsă de locuri unice ce încântă orice vizitator. Este cunoscută în special pentru clima rece și pentru practicarea sporturilor de iarna.

DAR ASTA NU ESTE TOT!

  • Știai că statul Canada are mai multe lacuri decât întreaga lume laolaltă, mai mult de 50% din lacurile planetei? Aceste ape, îmbinate cu munții absolut incredibili ai Canadei, câmpurile sale de gheață, lacurile cristaline, vegetația și fauna de munte, plus parcurile și grădinile, transformă Canada în locul perfect de vacanță pentru pasionații de natură.

Lacul Ontario 

     Lacul Ontario este de o frumusețe deosebită și atrage foarte mulți turiști, cât și localnici, fascinați de pescuit și călătorii în căutarea celor mai frumoase apusuri. Numele acestui lac se traduce ca fiind “Lacul apelor sclipitoare”, fiind alimentat de râul Niagara.

Pe lângă multitudinea de lacuri, naturale și artificiale, Canada posedă foarte multe parcuri naționale și nu numai, numărându-se printre ele cele mai cunoscute: Parcul Național Jasper din regiunea Rocky Mountains, Alberta, Stanley Park din Vancouver și Parcul Național Banff din Alberta.

Câteva imagini cu parcurile de renume ale Canadei:

Parcul Jasper 

Stanley Park – cel mai impresionant parc urban din lume 

Parcul Național Banff

    ÎNSĂ cel mai fascinant lucru la Canada este Cascada Niagara:

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situat la granița dintre statul nord american New York din Statele Unite ale Americii și provincia Ontario din Canada.

Este pur și simplu un miracol și un spectacol al naturii în legătură cu aceasta cascadă, ce are o înălțime de 51 metri.

Aici se poate vedea exact cum este situată cascada între cele două țări.

Cascada Niagara 

   Despre un alt simbol:

  • Știai că arțarul a fost recunoscut în mod oficial ca arbore emblematic al Canadei abia în anul 1996, pe 25 aprilie. Specia generică de arțar este cea care se proclamă ca arbore emblematic al Canadei. Din cele 150 de specii cunoscute de arțar, numai 10 specii cresc în Canada: arțarul negru, de zahăr, de munte, dungat, etc.
  • Și mai știai că foarte mult înainte de sosirea primilor coloniști europeni, popoarele aborigene de pe teritoriul Canadei descoperiseră proprietățile nutritive ale sevei de arțar, pe care o adunau în fiecare primăvară. Numeroși istorici susțin că frunza de arțar a început să fie utilizată ca simbol canadian încă din anul 1700 .

     Așadar, dragi cititori, recomand o vacanță cât mai lungă în Canada, să vă relaxați și unde veți vedea toate minunățiile naturii, unde nu veți putea dormi nopțile știind că sunt atât de multe atracții turistice de vizitat, dar mai recomand să aveți și portofelul la îndemână căci sunt costisitoare, dar DE NERATAT !!

Lasă un răspuns