RES Prahova – din nou în comuna Poiana Câmpina

By aprilie 4, 2017Blog, Ecologie

Ecologizarea, ultima etapă dintre cele patru (Sesiunea de predare, Plantare, Meniu ECO) ale proiectului Responsabilitate Ecologică în Școli – Prahova, ediția a VI-a, s-a desfășurat în data de 17.03.2017. În cadrul acestei etape, elevii claselor III- VI din școala gimnazială ”Înv. Ion Mateescu” din comuna Poiana Câmpina au colectat toate deșeurile din parcul din scuarul gării. Participanții au învățat din activitate practică cum se colectează selectiv deșeurile și de ce este important să sortăm corect deșeurile.

res prahovaAu fost cei mai harnici elevi ecologiști, astfel încât după procesul de ecologizare a parcului, entuziasmul și dedicarea acestora a lăsat în urmă doar prospețimea spațiului verde, într-o curățenie desăvârșită. Rezultatul a fost colectarea a aproximativ 15 saci de gunoi.

Desigur, munca și implicarea activă a elevilor în acest proiect nu a rămas nerăsplătită, iar copiii au primit diplome de participare și câte o ciocolată pentru a-și restabili puterile în urma procesului de ecologizare. Elevii au fost foarte încântați de vizita voluntarilor și au legat prietenii cu aceștia, fiind invitați să revină oricând la școala lor.

Scopul proiectului Responsabilitate Ecologică în Școli este de a responsabiliza tânăra generație cu privire la importanța păstrării mediului înconjurător și metodele de prevenire a poluării acestuia.

Mulțumim bravilor voluntari de la Clubul de Turism și Ecologie ECOTUR, care s-au implicat și de asemenea sponsorului OMV Petrom care ne-a sprijinit pe parcursul tuturor activităților noastre!

Lasă un răspuns