Ziua Pământului, zi de sărbătoare

Pe 22 aprilie, de Ziua Pământului, ECOTUR vă invită să sărbătorim împreună ceea ce avem în jurul nostru și am uitat să apreciem prinși în activitățile zilnice și solicitante.
Scopul evenimentului este de a ne reaminti câte resurse ne oferă natura fără ca noi să trebuiască să oferim ceva în schimb și de respectul pe care i-l datorăm în acest sens.
De aceea, pe durata întregii zile de 22 aprilie, complexul Belvedere va deveni gazda unor activități în aer liber prin care vom vedea cum putem reduce, refolosi și recicla creativ obiecte pe care de obicei le trimitem direct la gunoi după prima utilizare.
Ca și activități, vom organiza ateliere de reciclare creativă și astfel vom vedea cum putem obține obiecte folositoare și estetice cu multă imaginație. Fetele vor fi foarte atrase de această activitate, dar garantăm baieților că vom crea și obiecte de interes pentru ei.
De asemenea, ne vom provoca și vom construi împreuna un prototip de seră realizată din peturi aduse de studenți. Astfel, vom promova o metodă alternativă eficientă folosind foarte puține resurse.
Pentru a ne destinde, seara vom filma un flashmob de promovare a Zilei Pământului, iar ulterior ne vom relaxa fredonând cântece de munte acompaniate de acorduri de chitară. Ne propunem să ne reamintim fericirea în stare pură pe care doar lucrurile simple ne-o produce.

Așteptăm studenți în număr cât mai mare, chiar și din afara ASEului, care își doresc să se bucure de o zi însorită cu iz de joacă, creativitate și responsabilitate.