Proiecte Organizate

Curioşi din fire şi mereu dornici de a descoperi lucruri noi, membrii Clubului au învăţat să vadă oportunităţi de dezvoltare în fiecare acţiune întreprinsă. Astfel, în cei 16 ani de activitate, echipa ECOTUR, ghidată de acelaşi set de valori, a realizat zeci de proiecte. Iniţial acestea au pornit de la simple excursii, ulterior au evoluat în funcţie de nevoile studenţilor, astăzi transformandu-se în proiecte de anvergură.

Ecologizări și igienizări

Aceste proiecte au pornit din pasiunea pentru ecologie şi din dorinţa membrilor ECOTUR de a îmbunătăţii calitatea mediului înconjurător, concretizate de-a lungul timpului în acţiuni de ecologizare şi igienizare.

Acest gen activităţi devenite deja o tradiţie moştenită încă de la fondatorii Clubului, organizate în exclusivitate de membrii Ecotur sau în parteneriate de durată, constituie astăzi una din preocupările continue ale organizaţiei ce atrag de la an la an tot mai mulţi participanţi.

Pe parcurs, programele de ecologizare şi igienizare au evoluat incluzând şi activităţi conexe, precum marcările de trasee turistice, sau modernizarea unor refugii în zona montană.

Urmăriți aceste paginii pentru a fii la curent cu toate proiectele ce urmează să fie desfășurate în cadrul ECOTUR!

Dezvoltarea membrilor

Existența proiectelor ECOTUR își găsește justificarea în creșterea interesului studenților față de conceptul de dezvoltare personală. Pornind de la premisa că primul pas in acest sens este îndreptarea atenției asupra propriilor nevoi si dorințe, ECOTUR a stabilit un cadru propice unei astfel de introspecții, în care membrii sunt încurajați să își stabiliească propriile obiective de învățare.

Pentru a susține o dezvoltare organizațională sănătoasă, Clubul investește timp si resurse în formarea unei echipe de voluntari centrată pe dezvoltarea continuă a aptitudinilor și competențelor.

În cadrul proiectulelor proprii, ECOTUR, își propune promovarea educației alternative și a formelor de învățare non-formală.

Ne dorim să ne ținem voluntarii fericiți, motiv pentru care desfășurăm un număr mare de proiecte, interne și externe, dar și diverse workshop-uri pentru aceștia.