Piramidele – O călătorie în Egipt

By ianuarie 6, 2018Blog, Turism

O călătorie în Egipt!

                 Egiptul ascunde o lume fascinantă pentru călători, un mister, pe care mulți încercă să îl dezlege. Viața egiptenilor și realizările culturale ale acestora au devenit atracții turistice , printre care cele mai cunoscute sunt Piramidele din Giza, aflate în suburbiile sud-vestice ale orașului Cairo, capitala Egiptului. Fără îndoială acestea încântă turiștii prin intermediul mormintelor faraonilor Kheops , Mykerinos și Khefren , acestea reprezentând una din cele 7 minuni ale lumii, pot fi observate în imaginea de mai jos:  

De ce sunt un  mister?

           Misterul piramidelor constă în construcția acestora, nu există nici o explicație pentru modul de extragere a blocurilor de piatră care cântăresc aproximativ 2.5 tone sau pentru îmbinarea acestora. Fețele piramidelor fiind placate cu plăci șlefuite, din granit, vârful era placat cu aur. 

Știați că…?

             Doar Marea Piramidă a lui Khufu ( Keops) este considerată una dintre cele 7 minuni ale lumii, din cele 3 piramide. Aceasta se află în Platoul Giza, necropola orașului antic Memphis, astăzi parte din Cairo și a fost cea mai înaltă construcție până la realizarea Turnului Eiffel din Franța.

            Acesta este marea piramidă, s-a descoperit că are 8 laturi, pentru că este împărțită în 2 laturi, însă acestea nu se pot vedea cu ochiul liber sau în poze:

Arhitecții au studiat astronomia

            Piramidele au fost construite astfel încât prin vârfuri să formeze constelația Orion, numită de asemenea, Vânătorul, situată în emisfera Nordică, este vizibilă la noi în țară între lunile Noiembrie și Decembrie și este prezentată mai jos : 

În cultura egiptenilor, stelele era asociate cu zei precum Osiris. 

 

De ce au construit egiptenii piramidele?

         Piramidele au fost construite din motive religioase faraonilor, care erau asemănați cu zeii. Se zvonește că zeul Ra s-a autocreat dintr-o movilă de pământ, în formă de piramidă.

          Când mureau, faraonii era „ trimiși” în lumea de dincolo prin intermediul piramidelor. Egiptenii credeau că aceștia vor învia într-o altă lume materială și că vor avea nevoie de un „băgăjel” de aur, care consta în bijuterii a căror valoare este neprețuită. Sclavii erau utilizați în construcția acestora, munca lor era silnică, se aproximează că timpul de construire al Marii Piramide a fost de 20 de ani. Cuburile de piatră erau transportate cu plutele pe Nil și scoase prin intermediul frânghiilor de către egipteni, urmând a fi transportate pe o rampă, pentru a aluneca, egiptenii au strecurat apa sau ulei în fața blocurilor.  

În final

        Egiptul reprezintă un loc fascinant de alimentare a cunoștințelor, dar și de relaxare pe durata vacanței. Atenție! Destinația turistică este foarte costisitoare pentru omul de rând! De asemenea, escaladarea acestora este ilegală.

Lasă un răspuns