Fii parte din România! Sibiul- referință în domeniul turistic românesc

By decembrie 26, 2017Blog, Turism

Sibiu, oraș de referință în turismul românesc 

    Orașul Sibiu este un adevărat centru cultural-istoric al țării noastre. Numele orașului vine de la râul care mărginește orașul, și anume râul Cibin. În orașul Sibiu se întâlnește o arhitectură săsească deosebită, fiind foarte cunoscute locuințele lipite între ele,  și care au curțile interioare relativ reduse. Centrul vechi al orașului are o asemenea arhitectură.  

    În anul 2007, acest oraș a avut privilegiul de a deține titulatura de Capitală Culturală Europeană.

   Sibiul oferă o varietate de atracții turistice, atât antropice, cât și naturale. În continuare o să amintesc doar o parte dintre cele mai reprezentative obiective turistice ale orașului.     

    Piața Mare sau Piața Centrală. Aceasta se află între zidurile cetății Sibiului; fiind  renumită pentru evenimente precum : Fortza ZU, târgul de Crăciun și altele care țin de sfera târgurilor sau a concertelor. Pavajul este realizat din piatră cubică.

          

Târgul de Crăciun din Sibiu (Piața Mare)

    Palatul Brukenthal. Este un palat care a aparținut baronului Samuel Von Brukenthal. Actualmente, palatul găzduiește Muzeul Național Brukenthal. Dimensiunile palatului nu sunt foarte mari, însă impresionează prin interiorul deosebit. În fiecare încăpere sunt expuse diferite opere de artă (îndeosebi tablouri). Curtea interioară este relativ mică, însă este o adevărată oază de relaxare, mai ales când te întâmpină stăpâna casei, mai precis, celebra pisică portocalie, pe care o cunosc toți locuitorii orașului. Palatul are un subsol impresionant, fiind decorat în stilul Castelului Bran (Dracula este omniprezent).  

      

    

    Dumbrava Sibiului. Este un parc natural (arie protejată), aflată la marginea orașului, în direcția Păltiniș. În parc se află un muzeu al satului, fiind constituit preponderent din case specifice Transilvaniei. Tot pe teritoriul parcului este și o grădină zoologică (cea mai veche din România), care deține foarte multe specii de animale sălbatice și nu numai. Dumbrava Sibiului este un loc excelent pentru promenadă.

  

   Biserica Romano-Catolică din Sibiu. Această biserică se află în centrul orașului și se poate ajunge cu ușurință acolo, dacă ne aflăm în Piața Mare. Biserica are o arhitectură deosebită, fiind foarte impunătoare. Când se intră în biserică, în partea dreaptă, se observă altarul, în spatele căruia este un vitraliu impresionant. În partea stângă se află un culoar care va conduce către turla bisericii. Înainte de a urca în turlă, se poate observa o orgă bisericească, pe care am avut privilegiul să o ascult. Pentru a urca în turlă, trebuie să urcăm o scară care are formă de spirală. 

   

   Sibiul este un oraș care trebuie să se afle în planurile de vacanță ale oricărei persoane care nu l-a vizitat încă, și de ce nu, și în planurile de vacanță ale persoanelor care l-au vizitat pentru că, oferă posibilitatea practicării mai multor forme de turism (cultural, religios, de relaxare și altele). 

Lasă un răspuns