Fii parte din România! Hotelul de gheață

By decembrie 18, 2017Blog, Turism

Hotel of Ice

       În ”creierul ” Munților Făgăraș, în căldarea glaciară Bâlea, se găsește lacul cu același nume, care poate fi vizitat și iarna sub o altă formă. În fiecare an aici, începând cu anul 2005, se poate dormi într-un hotel mai deosebit, unic în România și în Europa de Est.

      La începutul lunii decembrie o echipă de constructori din județul Mureș încep să clădească hotelul de gheață, din bucăți mari de gheață tăiate la dimensiuni de aproximativ 100×60 cm din gheața formată în lacul glaciar Bâlea. Anul acesta vor participa și studenții de la facultățile de arhitectură din întreaga țară, aceștia vor da un suflu tânăr întregului proiect.

Cea mai comodă și mai recomandată cale de a ajunge la hotelul de gheață este urcarea  cu telecabina timp de 15 minute, îmbarcarea se face de lângă hotelul Bâlea Cascada, iar priveliștea este uimitoare. Până la hotel Bâlea Cascada puteți urca cu mașina și pe timp de iarnă, drumul este deszăpezit  în mod curent. Mai sus de hotelul Bâlea Cascada  este șoseaua Transfăgărășan  care este închisă pentru lunile de iarna. Programul de funcționare a telecabinei este de luni până duminică între orele 09.00– 17.00, iar prețul este 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii.

      În funcție de tema abordată în fiecare an, decorațiile sunt diferite. În anii anteriori temele alese au fost Europa , Baroc sau zodiacul, iar anul acesta tematica va fi muzica. Turiştii vor găsi sculptate, vedete ale muzicii româneşti  dar şi internațional precum Corina Chiriac, Holograf, Freddie Mercury şi membrii trupei Queen, Elvis Presley, Michael Jackson, Prince, ABBA, Madonna, Peter Maffay, BZN şi The Rolling Stones.

Ansamblul de clădiri de gheață este alcătuit din clădirea principală a hotelului, cu 14 camere de cazare, 6 igloo-uri și biserica de gheață, în aceeași încăpere centrală veți găsi barul și restaurantul hotelului.  Dacă doriți să serviți ceva trebuie să știți că inclusiv paharele sunt făcute din gheață, iar mâncarea servită la restaurant se face pe farfurii de gheață.

    Camerele de cazare de la hotelul de Gheață au toate mobilier sculptat în totalitate din gheață. Nu trebuie însă să vă faceți griji pentru temperatura scăzută dacă veți înnopta aici, deși patul este făcut din gheață, deasupra acestuia sunt poziționate saltele, saci de dormit și blănuri de reni care asigură o temperatură optima. Biserica este una ecumenică, deschisă oricărui turist, indiferent de cult. Înăuntru vom găsi arhitectura și obiectele religioase ale acesteia: altarul, Cina Cea de Taină și Crucea lui Iisus sculptate în gheață.

 

 

 

 

 

 

 

Pe lacul înghețat iubitorii de zăpadă pot încerca snow-mobil-ul sau banana pe gheață. Prețul pentru vizitarea hotelului de Gheață este de 10 lei. Îl puteți vizita între orele 09.00 și 17.00. În afara orelor de vizită, hotelul deservește clienților care doresc să înnopteze aici.Tariful unei zi în regatul înghețat variază de la 350 de lei la 800 de lei, iar pentru copii prețurile sunt reduse cu 50%. Vă puteți face rezervare și online.

Începând cu 23 decembrie poți vedea aceste locuri minunate și unice, până la sfârșitul lunii aprilie, în funcție de condițiile meteorologice. Se spune că nici cel mai bun fotograf n-ar putea reda ceea ce ochiul a imortalizat pe retină.

Lasă un răspuns