Experiența noastră la proiectul Next PR

By decembrie 16, 2017Blog

Învaţă să vezi prin experiența noastră la proiectul Next PR

Ce este Next PR?

  O sesiune de formare organizată de ANOSR, în domeniile de: Relații Publice, IT, Design Grafic care s-a desfășurat în perioada 7-12 decembrie la Băile Herculane, județul Caraș-Severin și unde au participat organizații studențești din toată țara.

Ce a fost pentru noi Next PR?

  O ocazie unică prin care organizația noastră, ECOTUR, a legat prietenii în decursul a patru zile. Mai mult, am avut ocazia sa trăim o experiență de neuitat unde am socializat cu zeci de persoane diferite atât în mentalitate, cât și în cultură. Pentru un timp scurt, din perspectiva noastră, am stat la un loc cu oameni din toate zonele țării și am avut ocazia să participăm la un training prin care ne-am îmbunătățit cunoștințele despre aceste domenii și totodată ne-am reprezentat organizația cu toată inima.

Astăzi, vă vom face să trăiți experiența noastră prin perspectiva membrilor din ECOTUR:

 “Singura mea problemă este ca nu știu cu ce să încep, dar voi încerca totuși să aleg câteva momente.

  Plecați de la 6 dimineața și ajunși la 12 după-amiază după ce ne-am lăsat bagajele la Casa Ecologică ne-am pus pe explorat stațiunea turistică. Am parcurs 10 km pe jos de la pensiune până în centru,  vremea ne-a ajutat să ne bucurăm de peisaj, iar o localnică ne-a ajutat să ne orientăm mai bine. Dânsa a mers cu noi pas la pas și mi-a povestit despre loc și atracțiile turistice, păcat însă ca nu am avut timp să vizităm, dar poate vom reveni. Atât despre experiența noastră din afara NextPR-ul.

Poză în gară

 

    Sesiunea de formare a durat 2 zile. Au fost multe informații, dar cu ajutorul aplicațiilor am înțeles totul mult mai bine și am reținut fără să ne dam seama. Am avut ocazia să simulăm un comunicat de presă, o apariție la radio live, am organizat un eveniment fictiv și am făcut un plan media și lista poate continua. Important însă este cu ce am rămas la sfârșit: ce este un PR, cu ce se ocupă, care sunt obiectivele lui, ce trebuie să știi când faci o conferință de presă și că internetul este cel mai bun prieten al unui PR.  

     Ceea ce m-a făcut să iubesc că fac parte dintr-o organizație este experiența și nu sesiunea de formare în sine. Am întâlnit o grămadă de oameni faini, printre care și trainer-ul meu, Loredana care pe lângă faptul că este o persoană plină de umor și minunată, este răbdătoare. Am aflat de o grămadă de organizații și m-am apropiat mai tare de Cluj prin Bianca și Elena. N-am avut nicio clipă de plictiseala și m-am amuzat cu oameni la fel de faini, precum Karina și Vali. Să nu mai vorbim despre serile de socializare unde am jucat fel și fel de jocuri și ne-am apropiat mai mult, devenind la final: “familia NextPR”. 

    Însă, Târgul Organizațiilor a fost momentul când mi-am zis <<Abia aștept următorul Next>> ( subliniez ultima parte), pentru că nu am crezut că pot vedea atâta lume plină de voie buna și entuziastă,să își prezinte organizația, dar și să  cunoască altă lume, ca la final să danseze.

Atât mai am de spus:

Next PR = O mare familie!” – Lucian, zis și “ECOTUR!!”

Târgul Organizațiilor

 

Cum a fost experiența mea?

  “Experiența mea a fost una minunată pe domeniului IT  deoarece în cadrul acestui departament am descoperit tainele site-ului iar împreună cu echipa din care am făcut parte am reușit să realizăm de la „zero” un site.

 Prima zi a fost una de teorie în care trainer-ul ne-a arătat tainele wordpress-ului dar și cele ale internetului urmat de practica efectivă în cea de-a doua zi prin construirea acelui site care ne-a ținut ocupați toată ziua. “ Denisa

 

Experiența mea la NextPR? Let’s see…

  În primul rând, cred că am avut noroc, ori a fost o coincidență. Înainte cu câteva zile să aflu despre acest proiect, m-am străduit să îmi descarc Photoshop în laptop, am căutat tutoriale pentru începători, am căutat chiar și cursuri speciale de Adobe pe site-uri. Spre surprinderea mea, pe pagina de facebook Clubul ECOTUR a postat un formular de înscriere pentru o sesiune de formare în Caraș-Severin pentru Design Grafic, pe care l-am completat imediat. Peste aproximativ o săptămână listele cu cei acceptați au apărut, iar Luci, colegul meu, mi-a dat de veste: Am fost acceptați !

  Imediat a trecut timpul și deja ne aflam în tren spre Băile Herculane. Ajunși la cazare, ne-am lăsat bagajele și împreună cu colegii din ECOTUR am plecat în căutarea unui magazin sau un restaurant. Cel mai apropiat restaurant este lângă gară (la 7 km de pensiune), dar noi am vrut să căutăm și un magazin alimentar, și am mai mers încă 5 km ca să găsim unul. În ciuda distanței foarte mari pe care am parcurs-o, soarele ne-a însoțit tot drumul. 😀 

      Următoarea zi, de dimineață la oră 9:00 am avut primul curs, cel de Photoshop. Trainerii au fost Șerban și Bianca, niște oameni speciali, plini de energie, erau pregătiți oricând să îți dea o mână de ajutor dacă nu te descurcai sau să îți explice orice lucru pe care nu l-ai înțeles.  

 

But first, doza de energizare…

  Aici ne-au fost prezentate elementele de bază. Care e funcția fiecărui tool și cum îl aplicăm pe fiecare prin exerciții practice. Mă bucur că am învătat cum să retușez imperfecțiunile de pe fată, cum pot decupa pe cineva din poză, cum pot schimba fundalul sau culoarea lui și multe altele.

 

   În a doua zi am trecut la Illustrator. La fel ca în cursul precedent, ne-au fost explicate tool-urile prin exerciții practice. Am învătat că în acest program poți face cele mai creative și mai reușite postere și afișe, trebuie doar un gram de imaginație și răbdare de a descoperi menirea fiecărui tool. Spre sfârșitul cursului am avut și o temă: să realizăm un afiș prin care urăm “Sărbatori fericite!” sau “Crăciun fericit!”, însă, cu elemente pe care trebuia să le luăm din câteva poze trimise de traineri. Aici am observat cât de unică şi nemărginită poate fi creativitatea fiecăruia. 

 

Obviously, nici în această zi nu am scăpat de educația fizică…  

   Într-una din seri am avut mult așteptatul Târg al organizațiilor studențești. A fost cea mai genială seară. Ne-am prezentat fiecare organizația, am făcut schimb de stickere, am încercat băuturi specifice fiecărei asociații, și am socializat foarte mult. Am cunoscut o grămadă de oameni faini din toate colțurile țării, am și dobândit puțin accent…putin mai mult. La final am avut și un mic party unde m-am distrat neașteptat de mult, m-am simțit extraordinar de bine împreună cu oameni pe care simțeam ca îi cunosc de o viață, deși i-am cunoscut doar cu o zi în urmă. 

Încă mai am energia pozitivă cu care m-am încărcat alături de toți participanții NextPR !  

 Mă bucur nespus de mult că am avut ocazia să particip la această sesiune de Next, am avut foarte multe de învățat și sper să mai particip și la sesiunile viitoare :). Dacă aveți astfel de oportunități, NU le ratați !

Servus !” – Alexandra (Aly)

 

Experiența mea….

“Am participat la cursurile de grafică și design și pot spune că am învățat o grămadă de lucruri de la niște oameni care chiar își dădeau silința și încercau să ne învețe ceva, gratuit. 

 Am cunoscut o grămadă de persoane faine, m-am distrat și am învățat în același timp; a fost totul ca un fel de facultate de vis, mi-a plăcut super mult și sper să mai am ocazia să mai particip la astfel de evenimente alături de oameni așa faini din fiecare colțișor al României.”  Alexandra 

Prin urmare, mulțumim Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România pentru experiențele remarcante pe care ni le oferă.

Lasă un răspuns