Excursie în Rezervația Naturală Tișița

By octombrie 1, 2014Blog, Stiri, Turism

Descoperind Parcul Natural Putna-Vrancea

Proiectul Young Tourism Entrepreneurs in a Digital Europe a fost mai mult decât un schimb de tineri pentru ECOTUR, în cadrul acestuia având posibilitatea să le prezentăm participanților și comorile turistice ale României. Așa ca într-o zi am pornit la drum 30 de oameni, din 5 țări diferite (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Macedonia și România), plini de energie și curiozitate, pentru a descoperi  ce ne poate oferi Parcul Natural Putna-Vrancea.

10671472_890097397667607_353636750112612503_n

Prima oprire a fost la Mănăstirea Lepșa. Lăcașul sfânt reprezintă una dintre principalele atracții turistice ale Stațiunii Lepșa, în incinta sa găsindu-se și vechiul Schit Lepșa, refăcut dintr-o temelie de piatra și pereți din lemn și înscris începând cu anul 2010 pe Lista Monumentelor Istorice Naționale.

Astfel, în aceste vremuri schimbătoare, preț de câteva clipe, am pus capăt zbuciumului interior și ne-am găsit liniștea sufletească mult dorită.

Am continuat cu o plimbare în Rezervația Naturală Tișița unde am întalnit podeţe de lemn, indicatoare cu informaţii interesante despre floră şi faună, scări de lemn, punţi, poduri de ciment, băncuţe şi mese, cascade ale râului, etc. Un adevarat deliciu peisagistic!

Am încheiat mica noastră excursie cu o vizită la Cascada Putnei (sau Săritoarea Putnei, cum i se mai spune). Am coborât emoționați acele câteva trepte și am avut onoarea de a face parte pentru câteva minute din alaiul unei adevărate regine.

10710625_890097147667632_7973103986121507051_nConcluzia nu o vom scrie noi. Gândurile participanților despre această zi și despre întreaga zonă vor fi cele care o formează.

Ada, Albania: “Peisajul a fost foarte relaxant, peste tot verde. Mi-a plăcut și am trecut peste niște temeri ale mele, ca de exemplu frica de înălțimi. M-am simțit libera. De fapt, cred că este una dintre misiunile mele în viață, pentru a trece peste  toate temerile mele. Sunt de la un oraș de la malul mării și  merg pe jos, de obicei, foarte mult, dar nu în drumeții, e un pic diferit. Chiar și țara mea are o mulțime de locuri pentru a merge în drumeții și voi începe să fac asta . M-a inspirat. „

Antonia, Bulgaria: “Când am văzut cascada din Lepsa am fost foarte impresionată de  forma ei și de apa de un albastru cristalin. A fost magnific! Chiar îmi place apa, așa că m-am bucurat văzând această parte uimitoare a naturii românești. M-am simțit într-adevăr relaxată și calmă, urmărind modul în care apa cade  Cred că toată lumea ar trebui să viziteze acest loc, cel puțin o dată în viața lui.”

Amra, Bosnia si Hertegovina:  “Sunt dintr-o țară care are un potențial atât de mare, natură frumoasă, multe râuri și dealuri. Tot ceea ce am găsit și în Lepsa. M-am bucurat mult de plimbarea  cu toți participanții, urcând unele dealuri, trecând poduri vechi și  am facut poze  naturii pure, neatinse. Spiritul meu a fost liber și m-am simțit atât de inspirată încât aș fi putut merge două zile încontinuu. Cred că ar trebui să protejăm natura, deoarece este cel mai bun medicament pentru noi.”

 

EU flag-UE finantat          logo YTEDE 2014             EU flag-Erasmus+_vect_POS