ECOTURiştii şi plantarea de la Găgeni

By noiembrie 14, 2017Blog, Ecologie

 

     ECOTURiştii au revenit din nou la şcoala ’’Vlad Muşatescu’’ din satul Găgeni. De această dată activitatea desfăşurată a fost foarte practică pentru că, a constat în plantarea unor copaci, mai precis, platani şi brazi.

    Plini de veselie şi cu responsabilitatea faţă de mediul înconjurător, ECOTURiştii au plecat spre satul Găgeni, acolo unde copiii îi aşteptau cu nerăbdare. Odată ajunşi la destinaţie, au fost întâmpinaţi cu mare bucurie atât de elevi cât şi de cadrele didactice.

    După îmbrăţisările de rigoare şi după bucuria revederii, elevii împreună cu cadrele didactice şi cu membrii ECOTUR s-au deplasat către locul unde s-a desfăşurat plantarea.

    Înainte de a vedea şi de a participa la activitatea practică, elevii au recapitulat împreună cu ECOTURiştii cunoştinţele referitoare la plantarea copacilor, circuitul apei în natură, avantajele plantării unor copaci şi multe alte noţiuni din domeniul ecologiei.

    După ce şi-au reîmprospătat noţiunile teoretice, elevii au trecut la partea practică. Aceştia au învăţat paşii care trebuie urmaţi pentru a realiza o plantare corespunzătoare, şi anume: săparea gropii, adăugarea unei cantităţi de apă, punerea balotului de pământ fertil, înrădăcinarea şi fixarea puietului, tasarea balotului de pământ, stropirea în jurul puietului cu o substanţă biofertilizatoare, iar în final, punerea de pământ în jurul puietului.

    Bineînţeles că elevii nu au stat indiferenţi, au pus mâinile pe lopeţi şi pe puieţi şi au început să aplice toate lucrurile învăţate, îmbinând utilul cu plăcutul. Băieţii au fost primii care au vrut să se implice în activităţile practice, însă, cu dorinţa de a demonstra că şi ele au iniţiativă şi că pot planta un copac, fetele, nu s-au dat bătute şi au lucrat cot la cot cu băieţii, rodul muncii lor, deopotrivă, râmânând posterităţii. Copiii au conştientizat că fac un lucru extrem de important pentru natură şi societate, promiţând că vor sădi câte un puiet şi în curţile proprii sau ale cunoştinţelor. Elevii au primit tricouri de la voluntari, iar la finalul activităţii se vedea că fiecare elev s-a implicat, petele de noroi apărând aproape pe fiecare tricou.

    Membrii ECOTUR nu au plecat înainte de avaea parte de o sesiune de îmbrăţişări plus un schimb de impresii cu elevi şi cadrele didactice. TO BE CONTINUED!

Lasă un răspuns