ECOTURiștii alături de tânăra generație

By octombrie 6, 2017Blog, Ecologie

   Săptămâna aceasta voluntarii Clubului de Turism și Ecologie ECOTUR au desfășurat prima parte a proiectului Responsabilitate Ecologică în Școli Prahova -(RES – Prahova), acest proiect ajungând la ediția a VII-a.

  Am mers la școala ”Vlad Mușatescu” din satul Găgeni Prahova pentru a desfășura sesiunea de informare din cadrul acestui proiect. Clasele cu care am lucrat au fost cele de a III-a, a IV-A, a V-a și a VI-a; acestea au fost împărțite în două grupe astfel clasele a III-a și a IV-a au format o grupă iar clasele a V-a și a VI-a cealaltă grupă; la fel au fost împărțiți și voluntarii, în două echipe.  

    Activitățile au constat în joculețe pentru a înțelege mai bine termeni precum ”ecologie”, ”cei 3 R”, ”mediu înconjurător” și ”cum să recicleze selectiv” și elevii au vizionat și filmulețe despre cum să reducem și de ce este bine să reciclăm sau să refolosim. Cei mici, pe tot parcursul activităților, au fost foarte receptivi și implicați, participând activ la discuțiile legate de ecologie.

     După sesiunea de informare și vizionarea unor videoclipuri și imagini sugestive legate de reducerea consumului de energie electrică și apă dar și de  protejare a mediului a urmat un atelier de reciclare. În cadrul acestuia elevii și-au confecționat suporturi pentru pixuri din carton și hârtie, decorându-le foarte frumos iar pe lângă acest suport, cei de la clasele mai mici fiind mai agili, au mai realizat și câte un semn de carte din carton, unele suporturile de pixuri au fost luate acasă  iar altele au urmat să decoreze clasele, folosindu-se în același timp de ele.

       Ziua s-a încheiat cu zâmbetul elevilor care erau foarte încântați de ceea ce au realizat și au promis că de acum înainte o să aplice toate sfaturile pe care le-au primit deoarece au fost foarte marcați de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă nu au grijă de planetă. Noi le-am promis la rândul nostru că vom reveni pentru sesiunea de plantare și alte activități distractive.

     Astfel, s-a încheiat o parte din proiect iar ECOTURiștii ”s-au retras” pentru a pune la punct următoarea parte a proiectului în care surprizele se vor ține lanț. Prin urmare, nu pierdeți următoarea activitate alături de acești minunați elevi.

Lasă un răspuns