Ecodrumeții

Proiectul Ecodrumeții, aflat la prima sa ediție, reprezintă concretizarea dorinței demult născute a Ecoturiștilor de a merge pe potecile de munte împreună,  într-un colectiv organizat dar destins, care să ne permită să râdem, să vorbim și să răsuflăm ușurați, la mare depărtare de obișnuitul centru al activității noastre -Bucureștiul.

 

În afară forfotei generale a orașului, în imediata apropiere a unei linii salutare de tren, sub povârnișul munților – aici începe călătoria noastră. Dar urmând potecile ce duc spre vârf ajungem curând la un alt fel de destinație, ce cuprinde în ea, cu multă larghețe, cunoștințe și deprinderi de tot felul, de la a ști ce tipuri de trasee și marcaje există, ce specii de copaci și plante întâlnești  în drum, ce peșteri, chei și cascade se găsesc pe  versanții României, până la realitățile practice ale experienței de drumeț. Ca atunci când ești nevoit să faci față munților cu o hartă în față și un băț de sprijin alături, pe când una dintre bretelele  ghiozdanului tocmai ți-a cedat, iar din adâncurile aceluiași ghiozdan se scurge -ups!- apă din sticla pe care nu ai închis-o bine.

Dar nu-i nimic, din toate ai să înveți. Iar dacă vei învăța să faci față unor astfel de evenimente neprevăzute, în privința unor alte întâmplări, pe care întotdeauna trebuie să le prevezi, vei ști însă de dinainte ce să faci, pentru că îți vom spune noi. De pildă, ce faci când dai de un urs pe munte?

 

Cu  ajutorul escapadelor montane se urmărește și îndeplinirea  unei misiuni ecologice, prin apropierea participanților de natură și oferirea unui exemplu de comportament eco pe munte, când de atâtea și atâtea ori turismul în sectorul natural se practică fără respectarea normelor de către călătorii ori neinformați, ori dezinteresați. Promovarea eco-etichetei și a respectării unor reguli bazale de bună desfășurare a activităților turistice montane  contează. Iar noi suntem aici exact pentru a face acest lucru!