Ecodrumeții

Ecodrumeții sunt un proiect marca ECOTUR. Reprezintă concretizarea dorinței demult născute a Ecoturiștilor de a merge pe potecile de munte împreună. Mereu ne-am dorit să mergem într-un colectiv organizat dar destins. Unul care să ne permită să râdem, să vorbim și să răsuflăm ușurați. Și desigur, la mare depărtare de obișnuitul centru al activității noastre -Bucureștiul.

În afară forfotei generale a orașului, în imediata apropiere a unei linii tren, sub povârnișul munților – aici începe călătoria noastră. Urmând potecile ce duc spre vârf ajungem curând la un alt fel de destinație. Aceasta are cunoștințe și deprinderi de tot felul. A cunoaște tipurile de trasee și marcaje existente, speciile de copaci și plante, peșterile, cascadele de pe versanții României. A te descurca atunci când ești nevoit să faci față munților cu o hartă în față și un băț de sprijin alături. Momentul în care una dintre bretelele ghiozdanului tocmai ți-a cedat, iar din adâncurile aceluiași ghiozdan se scurge -ups!- apă. Chiar din sticla pe care nu ai închis-o bine.

Dar nu-i nimic, din toate ai să înveți. Doar vei învăța să faci față unor astfel de evenimente neprevăzute, pentru că îți vom spune noi. De pildă, ce faci când dai de un urs pe munte?

Cu ajutorul escapadelor montane se urmărește și îndeplinirea  unei misiuni ecologice, prin apropierea participanților de natură și oferirea unui exemplu de comportament eco pe munte, când de atâtea și atâtea ori turismul în sectorul natural se practică fără respectarea normelor de către călătorii ori neinformați, ori dezinteresați. Promovarea eco-etichetei și a respectării unor reguli bazale de bună desfășurare a activităților turistice montane  contează. Iar noi suntem aici exact pentru a face acest lucru!

Vă așteptăm să citiție acest articol în care veți afla ce s-a întâmplat în primele trei ediții ale proiectului, în toamnă!

Și desigur, pentru a fi la curent cu toate aventurile din Ecodrumeții, nu uitați să ne urmăriți pe Facebook și Instagram:

Ecodrumeții