„Eco-sportivii” în acțiune!

By iunie 25, 2017Blog, Ecologie

 

Voluntarii Clubului de Turism şi Ecologie ECOTUR au revenit în Poiana Câmpina pentru încă o activitate din cadrul proiectului Responsabilitate Ecologică în Şcoli Prahova susţinut de OMV Petrom.

De această dată, s-a realizat un Eveniment Sportiv ce i-a avut ca protagonişti pe elevii din ciclul primar şi pe elevii ciclului gimnazial și care a cuprins un set de joculeţe sportive.

Copiii au fost împărţiţi în două categorii: elevii claselor 1-4 au ocupat o jumătate a terenului de sport, iar elevii claselor 5-8 au ocupat cealaltă jumătate a terenului. Evenimentul a început prin realizarea „încălzirii” (gimnastică). După încălzire, am început prin a împărţi elevii în echipe de câte 10 persoane, apoi s-au ales căpitanii şi numele echipelor, care mai de care mai originale. Fiecare echipă a fost punctată în funcţie de performanţa atinsă în urma fiecărui joculeţ.

Elevii au fost tare nerăbdători, aşa că am început joculeţele care au constat în: alergarea printre jaloane, ştafeta atletică, săritul în saci, pasarea mingii, căratul mingii de ping pong cu ajutorul unei linguri.

Aceștia au fost foarte încântaţi, mai ales că auziseră că vor fi premiaţi dacă vor termina primii cat mai multe joculeţe. Au fost  dornici să afle cât mai repede regulile probelor şi au fost şi mai nerăbdători să trecem la următorul joc. După primele două activități am luat o pauză bine-venită.

La finalul jocurilor, echipele au fost premiate pentru performanţa obţinută conform clasamentului. S-a acordat premiul 1, premiul 2 şi premiul 3 și s-a oferit şi premiul de participare. Premiile au constat în articole sportive: palete de badminton, mingi, palete de ping-pong, corzi de sărit, care au fost foarte apreciate.

Toți elevii au fost încântaţi spunându-ne că ne mai aşteaptă, iar noi suntem nerăbdători să revenim. Proiectul reîncepe odată cu deschiderea noului an şcolar – „tradiția merge mai departe”.

 

Lasă un răspuns