Bine ai venit în lumea verde, curată și responsabilă!

By martie 11, 2015Blog, Ecologie

Ecologia provine din cuvintele grecești: ecos – casă și logos – știință. Adică știința studierii casei? Nici pe departe. Ecologia este acel medicament care, administrat regulat, conduce spre un efect benefic asupra a tot ce ne înconjoară.(dobândind, astfel, semnificația de: protecție a mediului înconjurător).

Avem de multe ori tendința să considerăm poluarea mediului o noțiune îndepărtată, străină nouă,care nu ne afectează în mod direct. Însă, realitatea ne învață că, de fapt, calitatea vieții noastre depinde de starea acestuia: acțiunile noastre pozitive sau negative au un impact semnificativ asupra mediului ambiant, întorcându-se ca un boomerang.

Exercițiu de imaginație: Gândește-te la ultimul party  la care ai fost: La început totul e pregătit pentru ca tu să te distrezi, să te simți bine și tu chiar asta faci: profiți de tot ceea ce ți se pune la dispoziție, de toate resursele. La final, când petrecerea se termină invitații pleacă, iar în urma lor ce rămâne? Ei bine, imaginează-ți  acum că acest party a avut loc la tine acasă și după ce toți au plecat, tu rămâi înconjurat de sticle goale, de hârtii, de becuri arse, nu mai ai mâncare și nici băutură și așa va trebui să trăiești de aici înainte. Hmm, nu e o imagine prea placută, nu?

Cu siguranță te-ai gândit de câteva ori că ar fi cazul să ajuți cu ceva mediul în care trăiești, să știi că ți-ai făcut partea în ceea ce privește responsabilitatea de a avea la îndemână numeroase resurse care ne fac viața mai ușoară, mai plăcută, dar apoi ideile ți-au fost alungate de imaginea în care doar niște specialiști, niște oameni bine echipați pot proteja mediul și îl pot salva de pericolele care îl amenință. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa obține pariuri online bonus fara deposit aici. Poți lua chiar tu mici măsuri, astfel încât în primul rând locuința ta să devină mai eco, iar tu să te poți număra printre cei care respectă cei 3R: Reducere, Refolosire și Reciclare.

Check out http://order-an-essay.com/. You get only the best work in time.

Cum poți să reduci consumul?

  • Scoate din priză aparatele care “mănâncă” energie electrică
  • Foloseşte becuri economice
  • Petrece mai putin timp la duş. Fiecare minut în plus înseamnă 25 de litri de apă risipiţi.
  • Când te speli pe dinți sau folosești săpunul pentru a te spăla pe mâini, închide robinetul.
  • Aşteaptă până când ai suficiente haine de spălat pentru o încărcare completă a maşinii de spălat. Economiseşti timp, apă şi electricitate.
  • Nu lăsa apa să curgă atunci când foloseşti buretele şi detergentul de vase. Astfel poţi economisi 20 de litri de apă la fiecare ciclu de spălare.
  • Nu folosi vasul de toaletă ca pe un coş de gunoi. De fiecare dată când tragi apa la WC în alt scop decât acela pentru care a fost destinat, cheltuieşti echivalentul cantităţii de apă pe care o foloseşti. Să arunci la coşul de gunoi nu te costă nimic.

Cum poți refolosi și recicla:

Hârtia?

a

Utilizăm hârtia și cartoanele în fiecare zi din viața noastră,dar ajungi și în punctul în care nu-ți mai vezi capul de hârtii ( facturi,dosare,ziare,cursuri,copiuțe,reviste)? Află că dacă ai recicla, nu doar copacii ar fi cruțați, dar și o altă resursă importantă, apa, care este utilizată în cantități enorme pentru a produce o tonă de hârtie. De asemenea, fabricile consumă cu 40% mai puțină energie pentru a produce hârtie, dacă aceasta a fost reciclată și se folosesc mai puține substanțe toxice.

Ce poți face?

Folosește ambele fețe ale unei coli pentru a scrie, nu risipi hârtia inutil, iar dacă ai un moment de creativitate poți transforma ziarele vechi, revistele în adevărate accesorii.

Sacoșele?

Îți place sacoșa ta biodegradabilă? Sau încă obișnuiești să ceri și o pungă atunci când îți faci cumpărăturile? Știai că de fiecare dată plătești pentru asta o taxă de 20 de bani, tocmai pentru rezolvarea problemelor legate de reciclarea pungilor de plastic, care au o durată mare de timp în care se degradează?

Pungile de plastic sunt foarte toxice pentru mediu,deoarece se descompun în petro-polimeri. Din păcate, costă mai mult să fie reciclate, decât produse. Deci, cele aproximativ 500 de bilioane de pungi ajung să fie aruncate de cele mai multe ori în oceane. Reciclând plasticul, economisim o resursă neregenerabilă care a reprezentat motivul multor războaie, reducem consumul de energie.

Ce poți face?

Utilizează o sacoșă de pânză sau una biodegradabilă,dar trebuie să știi că cea din urmă trebuie să intre în contact cu aerul pentru a se descompune, deci locul ei nu este la groapa de gunoi.

Becurile și neoanele?

aaa

Iar ți s-a ars becul când ți-era lumea/lumina mai dragă?

Fie că încă folosești un bec cu filament (care trebuie reciclat cu alte circuite electrice) sau unul economic ar fi bine,totuși, să nu te grăbești să le arunci la gunoi, deoarece nu sunt biodegradabile. Cele din urmă conțin mercur care este toxic pentru mediu, dar și pentru custom essay writing here organismul nostru. Astfel,dacă se întâmplă să spargi un asemenea bec, este recomandat să aerisești camera circa 10 minute, deoarece vaporii sunt toxici și afectează buna funcționare a celulelor corpului.

Toate aceste substanțe chimice eliminate de la numeroase becuri transformă mediul într-o mină radioactivă.

Ce poți face?

Dacă ai becuri uzate le poți duce chiar la magazinele de unde le-ai cumpărat sau la alte centre care se ocupă de depozitare și reciclarea becurilor, bateriilor.

Ține minte: când urmezi cei 3 R, nu doar contribui la menținerea unui mediu curat, sănătos, reduci consumul de resurse și energie ale planetei, ci și bugetul tău are de câștigat, deoarece reutilizezi sau folosești produse care trebuie înlocuite mai rar (becurile economice,pungile ecologice), astfel faci economii și  în plan financiar.

Lasă un răspuns