7 idei practice pentru a fi mai eco

By martie 7, 2015Blog, Ecologie

În ultimul timp a apărut un trend legat de faptul că e la modă să fii eco, dar câţi dintre oamenii care încearcă să fie eco sunt cu adevărat aşa? Într-o societate în plină expansiune apar tot mai mulţi oameni care fac lucrurile să se întâmple în deplină armonie cu natura.  Aceşti oameni sunt greu de numărat, dar ne-am gândit să îți prezentăm câteva din elementele care îi fac eco:

Reciclează selectiv.

Există numeroase instituţii în care putem vedea coşuri speciale pentru hârtie, sticlă sau carton.  Dacă vezi un om care împarte sticla la sticlă, hârtia la hârtie şi nu aruncă la întâmplare, să ştii că acel om e eco.

Reduce consumul.

În fiecare zi străzile  sunt pline de autoturisme care consumă mult combustibil, poluează şi creează un aer de nesuportat în zona marilor aglomeraţii urbane.  În toată această aglomeraţie vei întâlni mulţi biciclişti, oameni care, deşi poate au maşină, preferă să fie eco şi să lasă maşina acasă pentru a merge pe bicicletă.

Refoloseşte materialele.

Dacă ai un coleg care îți zice în fiecare zi: “scrie şi pe partea cealaltă a foi, nu mai consumă atâta hârtie!” să ştii că acel coleg e eco.  Există foarte mulţi oameni ingenioşi care reuşesc să realizeze lucruri extraordinare refolosind materialele de care nu mai au nevoie.

zzxz

 

Aruncă la coş.

Probabil vezi în fiecare zi oamenii care aruncă pe jos sticle de suc, ambalaje, şerveţele şi alte lucruri care dăunează mediului. Acei oameni cu siguranţă nu sunt eco.
Aruncă la coș, fii eco!

Caută alternative.

Acei oameni care caută mereu să schimbe lucrurile care consumă resurse şi dăunează mediului sunt cu adevărat eco.  Încearcă în fiecare zi să găseşti o alternatativă, e posibil să devii un inventator eco.

azz

Îi învaţă pe cei din jurul sau să fie eco.  

Ai un prieten care te sfătuieşte să reciclezi hârtia,  să folosești mai puţină hârtie, să îți iei o sacoşă eco, să nu lăși aparatele electrocasnice aprinse degeaba sau te încurajează să apelezi la bicicletă ca mijloc de transport, e clar că ai un prieten eco. Dacă fiecare om ar avea un astfel de prieten, mediul înconjurător ar fi mai puțin poluat.

Participa voluntar la diverse activităţi cu tematică eco.

Fie că e vorba de o igienizare a unei zone,  de o plantare de puieţi sau de un proiect menit să schimbe mentalitatea oamenilor referitoare la principiile ecologiei, cei care participa sunt oameni eco.  Participă și tu la astfel de activităţi pentru a fi un exemplu pentru cei din jurul tău.

Te rugăm să nu printezi acest articol, ai grijă de mediul înconjurător și citit despre stres de mediu aici environmental stress 🙂

z

 

Lasă un răspuns